Vysněné bydlení: Vařit v podkroví musí být radost, říká zapálená kuchařka Bára

Rubrika: Inspirace pro vaše podkroví 04.11.2015

Podkrovní kuchyně jsou doslova symbolem útulna. Není tedy divu, že by si leckdo přál přepychovou prosvětlenou kuchyni pod šikmou střechou. Výjimkou není ani naše čtenářka Bára, která se svými sny nebála pochlubit:

Pokud bych si mohla vybrat ideální bydlení, určitě by to byl prostorný podkrovní byt. Vždycky jsem si přála, abychom s rodinou mohli žít v prosvětleném prostoru pod nebem. Jsem přesvědčená o tom, že dostatek světla lidem dodává energii a dobrou náladu, a možná i proto tolik tíhnu k podkroví. Sen o takovém bydlení se mi zatím nesplnil, ale věřím, že co není, může být.

Společný prostor pod oblohou

Vaření patří mezi mé vášně, ale připadá mi, že Češi význam dobrého jídla stále podceňují. Snažím se nakupovat kvalitní suroviny, ze kterých připravuji pokrmy z celého světa. Baví mě, když se o víkendu do přípravy jídla zapojí celá rodina. A v podkrovní kuchyni s útulným prostorem by se vařilo jedna báseň!

120296-01-XXL Zdroj: VELUX

TIP ŽIVOTA V PODKROVÍ:

I nás společně jídlo v podkroví baví.

Díky střešním oknům můžete v létě stolovat na čerstvém vzduchu pod otevřeným nebem. V zimě si pak můžete v teple domova užívat výhledu do přírody, ať už u klasického stolu nebo třeba na gauči. V každé roční době tedy můžete jíst tak trochu v přírodě.

125742-02-XXL (1) Zdroj: VELUX

V mém vysněném bytě by rozhodně neměl chybět ostrůvek s barovými židličkami. Rádi zveme na návštěvy přátele, a proto bychom útulný společenský prostor pod hvězdami určitě využili.

115254-03-XXL Zdroj: VELUX

Posezení s nádechem exotiky

V bydlení mě hodně oslovují orientální prvky. Umím si představit, že bychom mohli zaexperimentovat a nahradit klasický stůl a židle netradičním nízkým posezením, které jsme vyzkoušeli a zamilovali si během dovolené v Asii.

shutterstock_244131064 Zdroj: Shutterstock.com

Pokud jde o asijské pokrmy, největší úspěchy sklízím za přípravu japonského sushi. Podávám ho s pikantním wasabi a kvalitní sójovou omáčkou. Servíruji vždy několik druhů, a tak každý může otestovat, co mu nejvíc chutná. A co se hůlek místo příborů týče, ačkoli jsme, řekla bych, mírně pokročilí uživatelé, vždycky se u jídla dost nasmějeme.

shutterstock_192145181 Zdroj: Shutterstock.com